Poročna fotografija – ujetje nepredvidljivih trenutkov

admin

Poročna fotografija združuje reportažno in portretno fotografijo, kjer ni nikoli mogoče napovedati, kaj se bo zgodilo. Kot poročni fotograf moraš biti ves čas povsem prisoten, tako fizično kot mentalno, da lahko ujameš raznovrstne trenutke, ki jih tak dogodek ponuja. Prav ta nepredvidljivost pri poročni fotografiji najbolj navdušuje. V svojem pristopu poročni fotograf ne posega v potek dogodkov, temveč jih le opazuje in zajema. To mu omogoča, da nevsiljivo ujame skrite, a pristne trenutke, ki so resnični in iskreni. Samo taki trenutki so vredni spomina in predstavljajo pravo bistvo poročne fotografije.

Najlepše spomine ustvarimo v najbolj nepričakovanih trenutkih. Avtor: Vanessa Tivadar Photography

Predporočna fotografija

Predporočna fotografija omogoča sproščeno fotografiranje v naravi, mestnem jedru ali domačem okolju, brez časovnega pritiska poročnega dne. Takšno okolje omogoča ustvarjanje avtentičnih fotografij, ki zajamejo par v “lifestyle” stilu, brez potrebe po poziranju. Fotografije so naravne in prikazujejo par takšen, kot je v resnici.

Cena za poročno fotografijo

Cena poročne fotografije se razlikuje glede na čas, ki ga preživi na vajini poroki, število končnih fotografij ter izdelavo fotoknjige. Običajno fotografira celodnevne poroke, vendar ponuja tudi manjši paket, ki zajema šest ur. Sporočita musvoje želje, da vama lahko pripravi prilagojeno ponudbo. Večina parov rezervira termin 6 do 12 mesecev pred datumom poroke.

Najraje fotografira sam, saj to omogoča večjo intimnost in pristnejše fotografije. Reportažna poročna fotografija zahteva čim bolj neopaznega fotografa. V primeru velikih porok ali priprave na različnih lokacijah pa angažira dodatnega fotografa s podobnim stilom fotografiranja.

Najboljši čas za portretiranje mladoporočencev

Najlepše portrete mladoporočencev posname pri naravni svetlobi, približno eno uro pred sončnim zahodom, ali kadar ima dovolj časa za sproščeno fotografiranje. Ko bosta delila svoj poročni načrt s fotografom, boste skupaj ugotovili, kateri trenutek na vajini poroki je najboljši za čudovite portretne fotografije. Če sta nekoliko sramežljiva in ne marata pozirati, ni razloga za skrb. Na fotografijah bosta videti odlično, pomembno je le, da sta sproščena, za kar bom poskrbel tudi poročni fotograf. Če bo potrebno, vama bo pokazal in demonstriral nekaj filmskih poz. Predporočno fotografiranje je odlična priložnost, da se sprostita in se navadita na kamero, kar bo na poročni dan še bolj olajšalo situacijo. Prejela bosta vse obdelane fotografije, ki bodo prišle v ožji izbor.

Iz iste kategorije:

Next Post

Za vse ljubitelje in uporabnike zgodovinskih in drugih vrst zemljevidov

Z zemljevidi ste se verjetno najprej soočili na začetku šolanja. Spoznavali ste različne vrste zemljevidov in ugotavljali, čemu so namenjeni. Med drugim ste morda spoznali ali omenili tudi zemljevide, ki sodijo v kategorijo starinski zemljevidi sveta. Slednji imajo za marsikoga prav posebno vrednost, za druge pa prav nič. Sicer pa […]
starinski zemljevidi sveta

You May Like

Subscribe US Now