Nakup in zamenjava akumulatorja za avto

admin

Akumulator za avto je pomemben del električnega sistema v vozilu, saj proizvaja in oddaja električni tok, s katerim omogoča zagon vozila in delovanje drugih sestavnih delov, kot je sistem za vžig in gorivo. Vse to pa ustvarja proces zgorevanja, ki je potreben za delovanje motorja. Čeprav se električni avto deli napajajo iz baterije, je zaganjalnik tista komponenta, ki dejansko aktivira motor. 

Alternator je potreben za vzdržljivost, saj brez njega akumulator za avto ne bi mogel delovati dlje časa. Alternator ohranja napolnjeno baterijo in električni sistem. Avtoelektrika je pri nekaterih starejših vozilih sestavljena iz generatorja, vendar pri tem boljšo alternativo predstavljajo sodobni alternatorji, ki so lažji, močnejši in učinkovitejši.

Kdaj je potrebno avtomobilsko baterijo zamenjati? 

V povprečju je potrebno akumulator za avto zamenjati na vsake tri leta. Če se v tem času pojavijo težave, je vzroke mogoče poiskati v nedelujočem alternatorju ali pa v slabih povezavah v električni krmilni enoti. Na življenjsko dobo baterije pa vpliva tudi način vožnje ter vročina ali temperature pod lediščem. 

Kvaliteten akumulator za avto
Akumulator za avto je potrebno zamenjati na vsake tri leta

Če ima avtomobil težave z zagonom motorja, tedaj je najprej potrebno preveriti baterijo in vse kable, ki so nanjo priključeni. Pri tem lahko uporabimo voltmeter za povezavo z rdečim kablom, pri čemer bomo izmerili raven napetosti baterije. Volti med 12,5 in 12,8 pomenijo, da je z baterijo vse v redu. 

Avtomobilska baterija v pravi velikosti in vrsti 

Izbrati moramo pravo velikost in vrsto avtomobilske baterije, zato, da bi le-ta lahko delovala optimalno. Najboljši način za ugotovitev prave velikosti tega avto dela je v preverjanju priročnika, ki ga je izdal proizvajalec vozila.

Če ne bomo izbrali prave velikosti in vrste baterije se lahko soočimo s težavami, kot so:

  • Baterije v nepravi velikosti ni mogoče pravilno in varno namestiti. 
  • Napačna vrsta baterije ne bo proizvajala dovolj električnega toka. 
  • Avtomobilski kabli ne bodo prišli v stik s sponkami na bateriji. 

Specializirana spletna trgovina z avto deli Silux nudi veliko izbiro različnih vrst in velikosti avtomobilskih baterij. Pri tem lahko izbiramo med različnimi proizvajalci, kot je Bosch, Varta, Exide, MaxGear in drugi. Akumulator za avto pa je mogoče naročiti tudi v različnih kapacitetah, od 45 Ah do 100 Ah in več. 

Najpogosteje menjani rezervni deli avtomobila. Ker znajo biti novi rezervni avtodeli velik finančni zalogaj, je široka ponudba rabljenih delov po relativno nižjih cenah zelo mikavna. Preberi več …

Iz iste kategorije:

Next Post

Nov EGR ventil za avto po ugodni ceni

Kje kupiti EGR ventil? Zagotovo ga lahko kupite marsikje, vendar pa vas verjetno zanima, kje bi ga lahko dobili najceneje. Pri tem morate najprej vedeti, kakšnega sploh potrebujete, saj se ta od avtomobila do avtomobila lahko razlikuje glede na znamko, model in tako dalje. Zaradi tega je treba najprej preveriti […]

You May Like

Subscribe US Now