Kvalitetna točila za med

admin

Čebelarska oprema predstavlja precej širok pojem. Lahko se zgolj osredotočimo na oblačila in druge dodatke, ki jih čebelar potrebuje za učinkovito opravljanje svojega dela. Po drugi strani pa potrebuje še številne druge kose opreme, ki so potrebni za kakovostno točenje medu.

Med pomembnejšo opremo za čebelarje sodijo tudi točila za med. Ta so sestavljena iz številnih delov, ki omogočajo, da je točilo lahko dovolj kakovostno.

Kaj odlikuje kakovostno točilo za med?

Ne glede na to, za kateri kos gre, mora biti vsa čebelarska oprema dovolj kakovostna, da je čebelarjenje lahko dovolj uspešno. Če se boste kdaj pričeli ukvarjati s čebelarstvom, boste morali med drugim vedeti tudi, kaj odlikuje kakovostno točilo za med.

Opremo za čebelarje
Ena izmed najbolj uporabnih oprem za čebelarje je točilo medu

Dobro izbrano točilo za med se odlikuje po tem, da med v celoti odteče iz točila. Prav tako ima kakovostno nerjavečo odtočno pipo, stabilno in kompaktno konstrukcijo, zanesljivo delovanje avtomatskega ali motornega pogona, CE oznako, ki omogoča, da takšna čebelarska oprema povsem ustreza predpisanim varnostnim ter zdravstvenim zahtevam. Točilo mora vključevati tudi kasete, ki ne lomijo satja.

Sestavni deli točila za med

Pogosto je oprema za čebelarje sestavljena iz več delov. To velja za točilo medu. To je praviloma sestavljeno iz dna, pipe, kasete, pokrova, koša, nog, motorja.

Dno točilnika medu naj bo varjeno brez notranjih robov in naj bo nagnjeno proti izpustu. Na takšen način bo med bistveno lažje stekel iz točila. Takšna čebelarska oprema bi morala imeti vgrajeno nerjavečo odtočno pipo, in sicer na najnižjo točko, da ves med lahko odteče iz nje. Kasete koša so narejene iz pokončnih žic primerne gostote, da se satovje med točenjem ne poškoduje. Med seboj so povezane s posebnim mehanizmom in omogočajo, da med točenjem med ne more zastajati v njih. Posledično so satniki po točenju povsem suhi.

Testiranje 4 satnega samoobračalnega Logar točila

Pokrov za točilo medu je na tečajih in je lahko narejen iz prosojnega akrilnega stekla. Ta zagotavlja opazovanje procesa točenja. Za vsa točila na motorni pogon je značilno, da imajo vgrajeno tudi varnostno stikalo. To ustavi delovanje motorja, ko se odpre pokrov med delovanjem.

Čebelarska oprema za točenje medu ima tudi noge, njihova posebna konstrukcija pa omogoča povsem stabilno postavitev samega točila.

Iz iste kategorije:

Next Post

Sproščenost kot ključ do uspešne poročne fotografije

Eno ključnih vprašanj, ki ga morda ne bi postavila na prvo žogo, je, ali se bosta lahko sproščeno počutila s svojim fotografom. To je izjemno pomembno, saj si ne želita imeti fotografa, s katerim se ne ujemata. Fotograf bo namreč z vama preživel precej časa na poročni dan. Zato je […]

You May Like

Subscribe US Now