Okrasimo zunanjost svojega avtomobila z letvicami

admin

Včasih so imeli novi avtomobili veliko več okrasov na svoji zunanjosti. Dandanes pa se zaradi aerodinamične oblike, varnosti in drugih željenih lastnosti proizvajalci avtomobilov odločajo za bolj osnoven izgled zunanjosti. Tako morda naš stari ali pa tudi nov jekleni konjiček ne izgleda tako dobro, kot bi lahko. Srečo lahko to rešimo z okrasnimi letvicami za avto, ki dodajo prestižen ali bolj športen videz našemu vozilu. To pa je tudi dobra rešitev, če so tovarniške letvice zbledele in jih je potrebno zamenjati.

Tovarniškim letvicam hitro zbledi barva

V zadnjih nekaj letih so spet zelo priljubljene plastične okrasne letvice za avtomobile in SUV-e. Te se velikokrat nahajajo nad kolesi. Narejene so iz bolj trpežne plastike, ki je odporna na udarce, UV žarke, vlago, zmrzal in druge elemente narave. Ker so nameščene nad kolesi, so izpostavljene različnim udarcem in drugim elementom, ki jim povzročijo škodo.

Okrasne letvice za avto so narejene iz različnih materialov
Okrasne letvice za avto vam polepšajo zunanjost vašega avtomobila

Sčasoma tako postanejo izrabljene, barva pa zbledi. Vse to pa močno zniža estetsko vrednost našega avtomobila. Da bi ohranili letvice dalj časa uporabne, bi jih morali vsake nekaj mesecev zaščititi s profesionalnimi namazi. Tega pa večina voznikov ne naredi. Tako je veliko bolje, če jih nadomestimo s poprodajnimi izvedbami, ki so velikokrat celo bolj kakovostne od originalnih.

Okrasne letvice so lahko narejene iz različnih materialov

Večina modernih letvic za okraševanje avtomobilov je narejenih iz črne plastike z mat ali sijočo površino. Včasih pa lastniku novega vozila ne odgovarja določen videz letvic, ki so že tovarniško nameščene. Te lahko zamenjamo z različnimi vrstami, katerim izgled sega vse od industrijskega do naravnega izgleda. Izbira je odvisna od želja in okusa kupca, saj imamo na voljo ogromno število različnih materialov, kot je plastika, krom, guma, umeten les, silikon ipd.

Letvice za notranje okraševanje avtomobila

Na žalost je pri večini proizvajalcev avtomobilov nemogoče izbrati vrsto in izgled notranjih okrasnih letev. To možnost imajo na voljo samo zelo dragi športni in luksuzni avtomobili. Za večino vozil pa je ta možnost vnaprej določena in je ni možno nadgraditi ali kakorkoli spremeniti. To seveda velja, ko kupimo novo vozilo.

Nihče pa nam ne more preprečiti, da tovarniške okraste letvice za avto zamenjamo s svojimi. Tako lahko izbiramo med letvicami narejenimi iz aluminija, lesa, steklenih vlaken ipd. Notranjost svojega vozila je tako možno popolnoma prikrojiti našim željam. Dober izgled kabine pa bo tudi močno zvišal vrednost našega vozila, če se ga bomo kdaj odločili prodati.

Iz iste kategorije:

Next Post

Izvrstna akumulatorska kosilnica na nitko po dostopni ceni

Za popolno in urejeno zelenico je nepogrešljiva akumulatorska kosilnica na nitko. Predvsem pomembno pri teh je, da so močne in zanesljive, pa tudi lahke in jih je lažje prenašati. So različnih lastnosti, blagovnih znamk in tudi kakovosti, vsekakor pa je potrebno upoštevati tudi njihovo zmogljivost. Torej, zelo pomembno je, da […]

You May Like

Subscribe US Now