Kako prijaviti poškodbo na delovnem mestu?

admin

Morda do sedaj še niste imeli izkušnje, ki bi se navezovala na poškodbo na delovnem mestu. Kljub temu pa je vseeno dobro vedeti, kako je v taki situaciji najbolje ukrepati. Če se vam bo kdaj pripetila tovrstna poškodba, boste morali izpolniti tudi poseben obrazec za prijavo poškodbe pri delu.

Tovrstni obrazec boste našli pod imenom oziroma oznako Prijava nezgode – poškodbe pri delu (ER-8). Lahko ga pridobite s pomočjo spleta ali pa ga kupite kar v prodajalnah tiskovin. V nadaljevanju prispevka vam bomo zaupali nekaj koristnih informacij v povezavi s tovrstnim obrazcem; tudi to, kdo ga mora ob poškodbi oziroma nezgodi izpolnili ter v koliko izvodih.

Obrazec izpolni delodajalec

Obrazec za prijavo poškodbe pri delu izpolni delodajalec. To mora narediti v štirih izvodih, ki jih mora nato poškodovanec izročiti svojemu zdravniku. Pri izpolnjevanju tovrstnega obrazca je treba poznati točne podatke o poškodovancu, o delodajalcu in nenazadnje tudi zelo natančne okoliščine nastanka nesreče.

poškodba na delovnem mestu

Obrazec za prijavo poškodbe pri delu je sestavljen na dveh straneh, potrebno pa ga je izpolniti v štirih izvodih. Na vseh štirih prvih straneh ga je treba opremiti tudi z žigom podjetja.

Prijavo na obrazcu pa je potrebno izpolniti v čim krajšem času, ker je na ta način poškodovancu dana podlaga za koriščenje prav vseh pravic, ki mu pripadajo po predpisanih zakonih.

Komu je namenjen obrazec?

Obrazec za prijavo poškodbe na delu mora biti torej v štirih izvodih. Eden od izvodov je namenjen delodajalcu, eden se hrani v medicinski dokumentaciji poškodovanca, dva preostala izvoda obrazca pa osebni oziroma izbrani zdravnik poškodovanca posreduje izpostavi Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Samo kontrolo nad obrazcem ter morebitno dopolnjevanje podatkov pa opravljajo na Območnih enotah NIJZ.

Številne druge podrobnejše informacije o tem obrazcu lahko najdete tudi na spletu, kjer si lahko od bliže pogledate tudi, kako tak obrazec izgleda.

Iz iste kategorije:

Next Post

Najpogosteje menjani rezervni deli avtomobila

Avtomobil je orodje brez katerega si življenja sploh ne moremo predstavljati. Res je, da je vsakodnevno potovanje v službo lahko dokaj stresna izkušnja, posebej, če se vedno znova znajdemo v počasni koloni. Po drugi strani pa je vožnja z našim avtom lahko izredno sproščujoča ter zabavna. V vsakem primeru je […]

You May Like

Subscribe US Now