Semena za travo za vse lege

admin

Če želite imeti v okolici svojega doma ali kje drugje lepo in kar se da privlačno travo, boste morali najprej seveda poskrbeti za najboljše seme za travo. V specializirani prodajalni za semena in druge pripomočke in orodja za vaš vrt lahko izbirate med kakovostnimi semeni za vse lege – sončne, senčne, pa tudi za druge namene, zaradi katerih gojite travo.

Za privlačno lepo trato morate pripraviti tla, še preden tja daste semena. Seveda tudi kasneje trava potrebuje veliko primerne in skrbne nege. S pravilno izbiro semen za travo lahko na svojem vrtu vzgojite travo, ki vam jo bo zavidal prav vsak sosed.

Čas za sejanje trave

Dejstvo je, da je trava ena od največjih vidnih površin okoli hiše, poslovnih prostorov, parkov, igrišč. Da bo trata lepa na dolgi rok, boste morali za nekaj zadev poskrbeti že pri sejanju trave. Najprej boste morali izbrati primerno seme za travo.

kvalitetno seme za travo za sejanje trave
Temelj za dovolj učinkovito sejanje trave je dobro pripravljena zemlja in kvalitetno seme za travo.

Vprašati se boste morali, katera vrtna zemlja bi lahko najbolje nahranila travno seme, kdaj uporabiti gnojilo, ali je zemlja za vrtnine dovolj za pripravo terena in podobno. Izbrati boste morali tudi primeren čas za sejanje trave. Najprimernejši čas je preverjeno spomladi in jeseni. Zgodaj jeseni je sejanje še posebej primerno, ker so dnevi kratki, sonce pa še ni preveč močno, da bi travo osmodilo. Tudi zemlja je še primerno topla. Nočna rosa pa poskrbi za dovolj vlažno zemljo.

Priprava zemlje za sejanje trave

Temelj za dovolj učinkovito sejanje trave je vsekakor dobra priprava zemlje. Najprej morate z nje odstraniti ves plevel. Najbolje je, da odstranite vse korenine starih, nezaželenih trav in plevela. Zemljo prekopljite s prekopalnikom. Zemljo lahko prekopljete nekaj dni, preden se odločite vanjo dati seme za travo. Na takšen način boste dosegli, da se bodo trava, plevel in korenine, ki so v zemlji, dobro posušile, zemlja pa se bo dobro prezračila.

Kako pripraviti zemljo za sejanje semena za travo?

Čez nekaj dni boste morali zemljo spet prekopati. Na takšen način boste lahko videli, kakšna je spodnja zemlja. Dobili boste informacije, ki vam bodo še kako zelo dobro koristile pri nakupu zemlje, prav tako pri nakupu komposta in ne nazadnje še primernih gnojil za učinkovito sejanje trave.

Iz iste kategorije:

Next Post

Zakaj bi morali rahljati trato?

Preverjanje potrebe po rahljanju trate je ključno za njeno optimalno zdravje. S preprostim testom z majhnimi kovinskimi grabljicami lahko ugotovite, ali je potrebno poseči po postopku rahljanja. Če se grabljice ujamejo v ostanke stare trave ali koščke mahu na površini trate, je to jasen signal, da je treba trato razrahljati. […]

You May Like

Subscribe US Now