Družabna namizna igra Človek ne jezi se

admin

Igra Človek ne jezi se, ki ji v drugih državah po svetu pravijo tudi Ludo, je strateška namizna in predvsem družabna igrača, ki omogoča partijo med dvema igralcema ali med tremi oziroma maksimalno štirimi igralci. Partija na Ludo igralni plošči je primerna tako za odrasle kot za otroke. Zaradi potrebnega razumevanja števil in pravil pa je igranje primerno za otroke, ki so stari najmanj štiri leta.  

Igra Človek ne jezi se je sestavljena iz plošče oziroma igralnega polja, možicljev oziroma figuric različnih barv, s katerimi se igralec premika po igralni ploskvi ter iz dveh kock, ki ju tekmovalci uporabijo za določitev števila posamičnih korakov po poljih na plošči. Polja s krogci imajo začrtano smer, ki figurice vodi od začetnega vstopa v igralno polje do zaključnih štirih krogcev, kamor igralec svojo figurico pripelje na končni cilj.

Kako poteka družabno igranje na igralni plošči Ludo?

Igra Človek ne jezi se se prične, ko tekmovalci postavijo svoje figure na štiri označene krogce izven igralnega polja, ki označujejo začetno izhodišče ali dvorišče. To pomeni, da možiclji še niso vstopili v polje. Ko igralec s figuro vstopi v polje, se s pomočjo danih števil na kocki premika po polju v smeri urinega kazalca vzdolž poti, ki je označena s krogci.

Ko igralec doseže polje pred vstopom v domači stolpec, ki velja za končni cilj, tedaj mora figurico pomakniti do zadnjega krogca v stolpu. Da bi svoj možicelj lahko pomaknil do zadnjega krogca v ciljnem stolpcu mora na kocki dobiti število štiri ali pa posamičen seštevek števila štiri. Igralec, ki prvi postavi vse štiri možiclje v končni stolpec, zmaga. Drugi tekmovalci pogosto nadaljujejo s partijo, zato da bi lahko določili drugo, tretje in četrto mesto.

Dodatna pravila za partijo na igralni ploskvi Ludo

Vsak tekmovalec pred začetkom partije vrže kocko. Tisti, ki vrže največjo število, začne z igranjem. Za vstop v polje na igralni ploskvi mora tekmovalec vreči število šest. Med partijo se lahko zgodi, da nasprotni igralec dobi z metom kocke tolikšno število za premik po polju, da pristane na krogcu, ki je že zasedeno s figuro drugega tekmovalca. To pomeni, da prvi igralec sotekmovalčevo figuro lahko izrine s polja in zato se mora možicelj premakniti nazaj na začetno izhodišče, ki je izven polja.

Lesene igrače Človek ne jezi se, lahko naročimo v otroški spletni trgovini na strani www.pchelica.com, vsebujejo lesene figurice in leseno igralno ploščo, ki jo je mogoče prilagoditi glede na število igralcev. Igralno ploščo lahko obrnemo in odstranimo polja manjkajočega igralca.

Iz iste kategorije:

Next Post

Aparat za zobe, ki se ga ne opazi

Nevidni zobni aparat je odlična rešitev za vse, ki želijo polepšati svoje zobe in jih poravnati na čim bolj neopazen način. Na tak način se da korigirati postavitev zob, ne da bi kdorkoli opazil, da imate na zobeh aparat. Če si tega ne želite nositi prav zaradi estetskih razlogov, potem […]

You May Like

Subscribe US Now