Znaki prekomernega stresa na delovnem mestu

admin

Mnogim izmed nas se je že zgodilo, da smo občutili stres v naši službi. To je povsem normalno, saj se vedno lahko zgodijo nepredvidljive situacije s katerimi se še nismo srečali. Določene naloge in situacije, ki jih ne opravljamo ali izkusimo zelo radi, nas lahko pustijo v razdraženem stanju nekaj časa. Te simptomi so stalnica vsakodnevnega življenja. Obstaja pa tudi prekomerni stres na delovnem mestu, ki nam lahko resno ogrozi naše fizično in mentalno zdravje. Poglejmo si glavne simptome, ki jih lahko povzroči dolgotrajna izpostavljenost stresu na delovnem mestu.

Kdaj potrebujemo pomoč?

Morda se sliši nasprotno logiki, vendar je malo stresa pri delu lahko izredno pozitivno. Seveda mora vse ostati v mejah normale, ampak pozitiven stres je lahko pobudnica večje produktivnosti pri delu. Tako lahko lažje ostanemo zbrani, energični ter se bolj odločno spopadamo z izzivi. V današnjem svetu pa se lahko to hitro spreobrne v preveč stresa, ki nas začne omejevati in nas oropa zdravja.

Stres na delovnem mestu

Najbolj pogosti dejavniki stresa na delovnem mestu so:

  • Strah, da bi nas odpustili, tudi če za to ne obstaja razloga
  • Dolge ure dela in preveč dela, ki ga ne zmoremo sami opraviti
  • Zahteva, da vedno proizvedemo enake ali boljše rezultate, brez zadovoljivih orodij

To so samo nekateri dejavniki, ki nam povzročajo veliko težav v profesionalnem življenju.

Simptomi, ki lahko kažejo na težave

Stres na delovnem mestu

Dejstvo je, da je normalno, da čutimo nekaj stresa na delovnem mestu. Če pa se počutimo, da smo vedno ujeti v takem čustvenem vrtiljaku, kjer se ne počutimo energično ter produktivno, pa je lahko znak težav. Simptomi so lahko:

  • Nervoznost in razdražljivost
  • Izguba zaupanja v delo in nezainteresiranost
  • Težave z prebavo
  • Težave z spanjem
  • Napetost mišic, glavoboli in migrene (pomaga olje črne kumine)

Kako si lahko pomagamo?

Včasih je najboljša stvar, ki jo lahko naredimo, je da se nekomu zaupamo. Lahko je to bližnji prijatelj ali družinski član, ki nas bo poslušal.

https://www.youtube.com/watch?v=yVHexsuIWM0

Priporočamo pa, da za pravilno zdravljenje poiščemo pomoč psihoterapevta. To nam bo omogočilo, da se lotimo težav na delu z profesionalcem, ki nam bo pomagal pravilno analizirati situacijo in nam predstavil rešitve.


Prehransko dopolnilo Fertility+ za njega ima za povečevanje plodnosti visoko vsebnost cinka.  Preberite več …

Iz iste kategorije:

Next Post

Se vam je pokvaril avto in potrebujete nadomestne dele?

Rezervni deli za avtomobile so marsikdaj zelo dragi. Po navadi smo zaradi tega vedno slabe volje, ko se nam pokvari avto, saj vemo, da nas bo to stalo kar nekaj denarja. Nekaj stane že samo popravilo pri mehaniku, seveda pa je treba plačati tudi vse nadomestne dele, ki so potrebni […]

You May Like

Subscribe US Now