Najudobnejši in najkoristnejši način za zalivanje vrtnin

admin

Večina od vas se v prostem času ukvarja z vzgojo različnih vrtnin. To delo od vas zahteva ne samo določeno količino časa in veliko dobre volje ter motivacije, temveč tudi primerna orodja in sisteme. Med njimi je zelo priljubljen kapljično namakanje, ki vam prinaša številne prednosti.

Kapljično namakanje na splošno velja za najudobnejši in najkoristnejši način zalivanja vrtnin. V prvi vrsti je poraba vode pri taki obliki zalivanja najmanjša. Z njim prav tako učinkovito namočimo tla v globini, korenine se lahko posledično razvijejo globlje in tudi možnosti za razvoj bolezni vrtnin je manj.

Kapljično namakanje s cevmi

Znano je, da je za večino vrtičkarjev najprimernejše kapljično namakanje s cevmi. Te so položne ob vrtnine ali med vrste. Cevi so najpogosteje mehke in ploščate s kapljači na razdalji 20 centimetrov. Taka vrsta cevi je tudi stroškovno najugodnejša.

Cevi in druge primerne pripomočke, ki jih kapljično namakanje zahteva od nas, lahko kupimo v specializiranih trgovinah, ki nam ponujajo še druge izdelke za vrtnarjenje.

Vse na enem mestu

Če je tudi vas prevzel tak način namakanja, ki v resnici ni zahteven, boste morali zanj kupiti primerna sredstva, da ga boste lahko v določenem obdobju namestili med svoje vrtnine. Najbolje je, da vso potrebno opremo kupite na enem mestu.

Odlično mesto za nakup kakovostnih cevi in drugih pripomočkov za kapljično namakanje je spletna trgovina ab-doo.si.

Osnova sistema je močnejša gibljiva cev z glavno priklopno spojko za dovod vode. Nanjo so pravokotno priključene ploščate namakalne cevi. Ko jih boste napolnili z vodo, bodo postale okrogle. Te se zaključijo na koncu vašega vrta; priključni ventili pa na razdelilni cevi, in sicer ob tisti strani vrta, ki je najbližje dovodu vode. Opremljeni so s pipicami. Na ta način cevi lahko primerno zapremo.

Prav vse naštete glavne dele sisteme kapljičnega namakanja boste našli v omenjeni spletni trgovini. Če se sami pri nakupovanju koristnih delov ne boste znašli, vam lahko pomagajo trgovci, s katerimi se boste povezali preko spletne pošte ali preko telefonskega pogovora.

Zaloga sredstev za kapljično namakanje je dovolj velika in vedno boste lahko prišli do želenih delov sistema in tudi do drugih naprav za oskrbovanje vašega vrta.


Gnojila Biobizz. Če se ukvarjate z ekološkim gojenjem rastlin, morate spoznati podjetje Biobizz, katero je vodilni proizvajalec ekoloških gnojil in substratov. Preberi več …

Iz iste kategorije:

Next Post

Sodobni umivalniki privlačnega dizajna

Nekateri elementi kopalnice imajo še posebej pomembno vlogo in med njimi so zagotovo tudi umivalniki. Vsaj od vas za umivalnikom stoji vsaj nekajkrat na dan, zato ni čisto vseeno, kakšen je ta element. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko najlaže in tudi najhitreje ugotovite, kakšen umivalnik bo povsem ustrezal […]

You May Like

Subscribe US Now