Zakaj je potrebno redno čiščenje tlakovcev?

admin

Pomembno je, da tlakovce redno čistite, da preprečite nabiranje umazanije. Ko pride čas za čiščenje tlakovcev, potrebujete nekaj stvari: čvrsto krtačo, cev ali tlačni čistilec in nekaj čistila. Uporabite lahko komercialno čistilo za tlakovce ali pa iz vode in mila zmešajte svoje. Ko imate vse potrebno, sledite naslednjim korakom:

 1. Zmočite tlakovce s cevjo ali tlačnim čistilcem.
 2. Na tlakovce nanesite izbrano čistilo.
 3. S krtačo zdrgnite tlakovce, da sprostite morebitno umazanijo, ki se je prijela na njih.
 4. Izperite tlakovce – očistite jih s cevjo ali tlačnim čistilnikom.
 5. Pred ponovno uporabo pustite, da se tlakovci popolnoma posušijo.

Če boste upoštevali te preproste korake, boste svoje tlakovce ohranili čiste in v najlepšem izgledu. Z rednim čiščenjem boste preprečili nastanek madežev in bledenje. Zato ne pozabite dodati tega opravila k rednemu vzdrževanju doma.

Čiščenje tlakovcev dodajte med redna vzdrževalna dela hiše.

Če so tlakovci videti nekoliko slabše, jih lahko očistite s tlačnim čistilcem. Tako boste odstranili vso umazanijo, umazanijo ali mah, ki se je nabral na površini. Za samo čiščenje tlakovcev cena znaša okrog 8€ na kvadratni meter, če se odločite za profesionalno podjetje.

Za tlačno pranje tlakovcev potrebujete: tlačni čistilec, detergent ali čistilno raztopino in krtačo(neobvezno).

 1. Tlačni čistilnik nastavite v skladu z navodili proizvajalca. Prepričajte se, da imate pravi nastavek šobe za kamnite površine.
 2. V skladu z navodili zmešajte detergent ali čistilno raztopino.
 3. Območje, ki ga boste čistili s tlačnim čistilnikom, navlažite. To bo pomagalo zmanjšati nevarnost poškodb tlakovcev.
 4. Na območje nanesite detergent ali čistilno raztopino in počakajte nekaj minut, da se vpije.
 5. S tlačnim čistilnikom odstranite umazanijo in mah s površine tlakovcev. Začnite na enem koncu in se z gibanjem naprej in nazaj pomikate po površini.
 6. Območje sperite s čisto vodo iz tlačnega čistilnika, da odstranite morebitne ostanke detergenta ali čistilne raztopine.
 7. Počakajte, da se površina popolnoma posuši, preden se po njej sprehodite ali jo ponovno uporabite.

Ena od glavnih prednosti betonskih tlakovcev je, da so zelo trpežni in dolgotrajni. Vzdržijo veliko obrabo in niso dovzetni za poškodbe zaradi vremenskih ali drugih dejavnikov. Poleg tega je betonske tlakovce zelo enostavno vzdrževati in čistiti ter jih ni treba pogosto tesniti ali obnavljati kot nekatere druge vrste tlakovcev. Betonski tlakovci so tudi nedrseči in ognjevarni, zato so odlična izbira tako za komercialne kot stanovanjske namene.

Uporaba betonskih tlakovcev v zunanjem prostoru ima številne prednosti. Tlakovci so trpežni in z ustrezno nego in vzdrževanjem zdržijo več let. Prav tako jih je enostavno čistiti. Tlakovci so odporni na obarvanje in bledenje, zato bodo še dolga leta videti odlično. Tlakovce lahko uporabite tudi v različnih vzorcih in barvah, da ustvarite edinstven videz svojega zunanjega prostora. Tlakovci so odlična izbira za vse lastnike domov ali podjetij, ki želijo lep in dolgotrajen zunanji prostor.

Na tlakovcih lahko rastejo alge in bakterije iz več razlogov. Eden od razlogov je, da tlakovci niso ustrezno zatesnjeni. Če so na tlakovcih razpoke ali nezatesnjena mesta, lahko vlaga pronica v notranjost in zagotavlja idealno okolje za rast alg in bakterij. Druga možnost je, da so tlakovci nameščeni na območju, ki nima veliko sončne svetlobe. Alge in bakterije uspevajo v vlažnih in temnih okoljih, zato je lahko verjetnost za njihovo rast večja, če so tlakovci na senčnem mestu. Če so tlakovci v bližini vodnega vira, na primer reke ali jezera, so lahko zaradi višje ravni vlažnosti bolj dovzetni za rast. Ne glede na razlog, je treba redno čistite in tesnite tlakovce, da preprečite razvoj alg in bakterij.

Izbira napisa na večnem spomeniku družinskih članov in prijateljev, ki niso več z nami je vedno velik izziv. Na nagrobni kamen je mogoče napisati skoraj karkoli, vendar ni vsako besedilo primerno. Preberi več v članku na povezavi.

Iz iste kategorije:

Next Post

Preprečimo poškodbe našega avtomobila

Vsak avtomobil je izredno uporabno orodje. Za nekatere ljudi pa je tudi veliko več. V vsakem primeru je najbolje, da preprečimo odrgnine, praske in druge poškodbe, če je to le mogoče. Ker je prtljažnik v avtu zelo uporabljen prostor, je njegova zunanjost vedno izpostavljena raznim nevarnostim. Zato je plastična zaščita […]
plastična zaščita odbijačev

You May Like

Subscribe US Now