Velikosti SD spominskih kartic

admin

Na trgu lahko najdete številne proizvajalce, ki vam med drugim ponujajo različne spominske kartice za naprave. Med seboj se razlikujejo predvsem po pomnilniški zmogljivosti ter hitrosti prenosa. V osnovi pa se spominska kartica deli na tri različne fizične velikosti. 

Na trgu so vam torej na voljo tri različne fizične velikosti spominske kartice ali SD kartice. To so SD, miniSD ter microSD. In kako ugotoviti, katera med njimi je najustreznejša za vas?

En spominski medij za različne naprave 

Spominska kartica SD se najpogosteje uporablja za osebne računalnike pa tudi za video kamere ter še druge večje elektronske naprave. MicroSD in macroSD se največkrat znajdejo v manjših napravah, na primer v tablicah, mobilnih telefonih in fotoaparatih. 

Če kupujete spominsko kartico za določeno napravo, morate najprej preveriti navodila proizvajalca za uporabo. Če imate z branjem takšnih navodil težave, se raje obrnite na specializiranega prodajalca tovrstnih naprav. 

Različne pomnilniške kapacitete

Spominska kartica vam lahko ponudi različno pomnilniško kapaciteto. Njena izbira je v prvi vrsti odvisna predvsem od podatka, za katero napravo jo izbirate, obenem pa seveda tudi od količine denarja, ki jo nameravate odšteti zanjo. 

SDXC spominska kartica v tem hipu ponuja največjo možno kapaciteto, obenem pa še najhitrejši prenos. 

Največja učinkovitost digitalne naprave 

Največjo učinkovitost naprave lahko dosežete tako, da napravo opremite z najustreznejšo SD spominsko kartico. Izbrana spominska kartica mora nujno ustrezati enakim SD standardom kot sama naprava, v katero boste kartico vstavili. 

Za pomoč pri nakupovanju tovrstnega izdelka pa se vedno raje obrnite na specializiranega prodajalca, ki vam bo poleg odličnega izdelka še svetoval s koristnimi dejstvi, za katera morda sploh še niste vedeli. Tudi zaradi tega bo vaša naprava še bolje in hitreje delovala. 

Reševanje podatkov s spominske kartice 

Spominska kartica vam pogosto pride na misel tudi tedaj, ko mislite, da ste s svoje elektronske naprave izgubili prav vse pomembne podatke oziroma dokumente. V takem primeru se raje obrnite na podjetje oziroma strokovnjaka, ki se ukvarja z reševanjem podatkov z najrazličnejših medijev, tudi s spominske kartice. 

Cene za reševanje podatkov, ki jih ima shranjene spominska kartica ter druge naprave, so cenovno dostopne, zato se reševanja v nobenem primeru ne lotevajte sami, saj s tem lahko povzročite veliko več škode kot koristi.  

Iz iste kategorije:

Next Post

Vzdrževanje Xerox tiskalnika

Trenutno je eden izmed najbolj popularnih izdelovalcev tiskalnikov ravno Xerox. Veliko fizičnih uporabnikov in podjetij se zanaša na kvaliteto, ugodno ceno tiskanja ter veliko funkcij, ki jih nudijo omenjeni tiskalniki. Sčasoma pa moramo zamenjati kartuše za Xerox tiskalnik, saj potrebujemo sveže barve, da lahko nadaljujemo s tiskanjem. Poznamo različne vrste […]

Subscribe US Now