Učinkovite vaje za ozek pas in vitko linijo

admin

Skrivnosti vitke linije se odražajo v vrsti vadbe, katero moramo opravljati vsaj trikrat na teden, da bi lahko dosegli dobre rezultate. Z dietami in nadzorom nad prehrano bomo sicer izgubili nekaj maščobe na trebuhu, vendar pa to za vitko linijo ni dovolj, saj moramo ustrezno prehrano kombinirati tudi s pravimi vadbami.

Preprosta telovadba na stacionarnem kolesu ni dovolj, prav tako niso dovolj dolge in počasne aerobne vadbe. Te vadbe sicer krčijo in krepijo sredinske trebušne mišice, vendar pa pri tem izpustijo krepitev mišic, katere tečejo poševno  po obeh straneh trebuha ter mišice, ki se nahajajo bolj globoko v trebuhu. Vaje za ozek pas morajo zato vključevati krepitev poševnih mišic na trebuhu in krepitev globokih transverzalnih trebušnih mišic. 

Priljubljeno izvajanje plankov za krepitev trebušnih mišic  

Planki oziroma po slovensko deske predstavljajo najbolj priljubljeno vadbo, poleg izvajanja trebušnjakov. Navkljub priljubljenosti vadbe jo številni izvajalci opravljajo nepravilno. Te vaje za ozek pas moramo izvajati tako, da skušamo kar najbolje stisniti ritne mišice in pri tem obdržati svoje telo v ravni poziciji.

Pravilna izvedba plankov je povezana tudi s tem, da se resnično potrudimo, da ne bi ob vadbi spuščali bokov k tlom ali jih nagibali na eno stran telesa. Nepravilno spuščanje bokov pomeni, da ne bomo učinkovito aktivirali trebušnih mišic in mišičnega jedra.

Preberite tudi članek: Lepotna kirurgija je intimna odločitev posameznika

Za dosego najboljšega rezultata je ustrezna izbira posega ter lepotnega kirurga izjemno pomembna. Kakovostna lepotna kirurgija stremi k lepoti pa tudi k zadovoljstvu strank oziroma pacientov. Pri vseh estetskih posegih je najpomembneje, da se poudari lepota stranke.

Vadba, kjer planke izvajamo s pomočjo telovadne žoge  

Deske oziroma planke lahko tudi nadgradimo in jih izvajamo s pomočjo velike telovadne žoge. To vajo za ozek pas pričnemo s pravilno razporeditvijo dlani na žogi, kjer se nato postavimo v položaj deske in pri tem žogo nekoliko oddaljimo od svojega telesa. 

Plank kot vaja za ozek pas
Plank oziroma deske je najbolj priljubljena vaja za ozek pas

V takem položaju ostanemo pet sekund in se nato vrnemo na začetni položaj. Gibanje nekakšnega guganja naprej in nazaj v položaju deske nam bo pomagalo pri krepitvi osrednjih trebušnih mišic in spodnjega dela trebušnih mišic. Prav tako ta vadba za vitko linijo krepi tudi mišice na spodnjem delu hrbta.

Iz iste kategorije:

Next Post

Z zaboji do boljše organizacije delovnega okolja

V skladišču ali delavnici imamo spravljene različne manjše stvari, ki hitro povzročijo nered. Organizacija pa izboljša učinkovitost in izgled delovnega prostora. Plastični zaboji so eden izmed najboljših načinov, da vedno vemo, kje imamo kaj. To so lahko orodja, vijaki, različnih materiali ipd. – glavno je, da ima vse svoje mesto. […]

Subscribe US Now