Topli in vabljivi božični okraski

admin

Tradicionalno zasnovani božični okraski so topli in vabljivi. Če pa ste ljubitelj modernega dizajna, vas takšna vrsta okraskov za božič zagotovo ne bo povsem prepričala. Sicer pa še zdaleč ni nujno, da mora biti dekor v božičnem času zelene ter rdeče barve. Na voljo so še druge zelo učinkovite dekorativne ideje za praznike. Najpomembneje pa je, da si izdelate ali kupite takšne božične okraske, ki bodo najprimernejši za vaš dom.

Vse bolj so na primer priljubljeni božični okraski tudi v nekoliko nenavadni kombinaciji – črno-beli. Takšna kombinacija velja za svežo in grafično. Lahko si torej enkrat za spremembo dovolite kar precej preoblikovati praznično barvno paleto.

Obstoječemu božičnemu dekorju dodajte ptice

Božične okraske lahko izjemno učinkovito dopolnite s pticami, perjem in pernatimi okraski na sploh. Perje je kot prvi zimski sneg: povsem čist in puhast. Še posebej praznična so na primer pavja peresa. Za še bolj svežo okrasitev pa boste poskrbeli z izbiro belega perja ter drobnimi lučkami.

Božični okraski
Božični okraski – srebri adventni venec

Prav tako je dobrodošlo tudi perje iz porcelana. Sicer gre za povsem starinski okrasek, ki pa v dobro izbrani barvni paleti lahko hitro pridobi povsem sodobni pridih.

Sodobno zasnovani božični venčki

Za klasični božični okras zagotovo veljajo venci – takšni in drugačni. Sodobne različice božičnih venčkov ponujajo veliko več kot pa le zelenje ter storže. Venček lahko obesite na okna, vrata, ga položite na mizo, postavite okoli sveč.

Video: Izdelava adventnega venčka

Venci so izjemno vsestransko uporabni. Če z njimi želite ustvariti nekoliko drugačen videz oziroma učinek, jim dodajte drugačne elemente, na primer majhne predmete, trakove ter podobno. Sicer pa je nepogrešljiv tudi božični okras iz smrečja. Če izberete pravo božično drevesce, njegovo naravno lepoto poudarite z majhnimi okraski ter lučkami. Lahko pa oblikujete preprost venček iz smrečja.

LED drobne lučke

Najpomembnejši del božično-novoletne dekoracije so vsekakor tudi drobne lučke. Izberite LED lučke ter z njimi okrasite prostore in predmete na povsem samosvoj način. Pri izbiri takšnih lučk bodite pozorni tudi na samo barvo. Bleščeča bela na primer lahko v prostoru ustvari precej hladen učinek, kar pa vam najverjetneje ne bo ustrezalo.

Prav vsakemu prostoru pa moderen videz ustvarijo stilizirane snežinke. Najboljši učinek boste zagotovo dosegli, če boste na različne višine obesili različno velike snežinke.

Iz iste kategorije:

Next Post

Klima naprave za udobje ter odlično počutje

Zakaj je vašo pozornost pritegnila klimatska naprava, da se sedaj odločate zanjo? Verjetno ste imeli priložnost spoznati njeno delovanje in prednosti, katere ima, zato je seveda popolnoma razumljivo, da so klima naprave postale aktualne tudi pri nas.  Glede na vse pozitivne učinke, katere klima prinaša, pa imamo še več argumentov […]

Subscribe US Now