Preverimo domeno pred nakupom

admin

Eden izmed odločilnih korakov pri grajenju naše spletne prisotnosti je izbira domene. Vedno želimo, da bi nas ime predstavljalo v najboljši luči ter, da bi se ga stranke hitro zapomnile. Res je, da je lahko izbira dokaj dolgotrajen proces, vendar je to odločitev, ki bo naše podjetje zaznamovala za vedno. To je tudi razlog, zakaj je potrebno opraviti preverjanje domene, saj tako izvemo tudi, če smo na pravi poti. Poglejmo si glavne razloge, zakaj je dobro, da preverimo izbrano ime domene, preden se odločimo za nakup.

Raziščimo konkurenčna imena

Veliko ljudi se ušteje pri izbiri imena, saj kupi domeno, ki je preveč podobna konkurenci. Tako se hitro lahko ujamemo v številne legalne in druge zaplete, ki samo upočasnijo razvoj našega podjetja. Najlažje opravimo osnovno raziskavo na spletu tako, da preprosto v brskalnik vtipkamo naše izbrano ime domene. Tako lahko hitro preverimo, če obstajajo druge spletne strani, ki imajo podobno domeno. Na ta način si bomo zagotovili, da:

  • Bomo izbrali unikatno ime, ki ni preveč podobno drugim
  • Ne bomo imeli težav z zakonom
  • Se bomo lahko popolnoma posvetili gradnji naše znamke z izbrano domeno

Preverimo zgodovino uporabo

Presenetljivo dejstvo je, da je na dan registriranih več kot 100.000 različnih imen domen. Vse skupaj pa je aktivnih skoraj 1.7 milijarde spletnih strani na celem svetu. Tako obstaja možnost, da je naše izbrano ime bilo že nekoč v uporabi. 

Preverjanje domene lahko opravimo na različnih spletnih portalih, kjer izvemo njeno zgodovino uporabe. Možno je, da jo je uporabljajo eno ali več podjetij, zato je pomembno, da raziščemo, da niso bile s svojim spletnim poslovanjem v prekršku. To je nujen korak, saj tako preverimo sledeče stvari:

  • Ali je bila kdaj v preteklosti naša domena kaznovana ali začasno prepovedana v katerikoli spletnem brskalniku
  • Kdo je uporabljal in zakaj
  • Ali še vedno obstaja arhiv spletne strani, ki je uporabljala domeno

Uporabimo krajše domene

Mnogo raziskav je pokazalo, da so domene, ki uporabljajo krajša imena, veliko bolj obiskane. Temu je večinoma tako, saj si jih ljudje veliko lažje zapomnijo. Priporočljivo je, da uporabljamo od 4-20 znakov največ ter, da se izogibamo uporabi številk in vezajev. 

Na spletni strani www.plus.hr imamo možnost, da opravimo preverjanje domene, ki so na voljo ter nakupa gostovanja v enem. Tako bomo imeli boljšo podporo v primerjavi težav z našo spletno stranjo, saj bomo imeli vse na enem mestu.

Iz iste kategorije:

Next Post

Najboljša darila za ženske za različne priložnosti

Iščete idealno darilo za svojo partnerko, mamo, sestro, sodelavko ali prijateljico? Potem vas bo zagotovo zanimalo, katera so tista darila za ženske, ki običajno požanjejo največ navdušenja … Darilo je namreč lahko zelo lepo presenečenje, a mora biti skrbno in premišljeno izbrano glede na to, za kakšno priložnost gre, komu […]

You May Like

Subscribe US Now