Domena .si ali morda raje zgolj tuja končnica?

admin

Eden neizogibnih korakov za tiste, ki načrtujete promocijo svojega podjetja ali pa določenega izdelka ali neke storitve na spletu, je seveda tudi izdelava internetne strani, pa tudi izbira primerne domene oziroma imena za gostovanje spletne strani. Pri tem se pri slovenskih podjetnikih oziroma vseh, ki poslujejo v Sloveniji, morda pa tudi po svetu, pogosto pojavi dilema, ali je smiselna domena .si ali raje izbrati končnice, kot so na primer .com, .co, .net ali .eu. 

Ustvarjanje prepoznavnosti na spletu zahteva skrbno načrtovanje

Postavitev spletne strani, ki je za večino pomemben del promocije na spletu, zahteva zelo premišljen pristop. Smiselno je, da dobro razmislite o tem, kdo je vaša ciljna publika. Četudi se morda odločite, da želite sprva preizkusiti srečo predvsem v tujini, pa je vendarle smiselno, da se že na začetku zakupi oziroma registrira tudi domena .si.

Če bo v vaši lasti tudi domena .si, tako ne bo nevarnosti, da bi kasneje, ko bi se želeli uveljaviti tudi na domačem tržišču, ugotovili, da vam je nekdo »ukradel« želeno ime. Če bi namreč želeli takrat vendarle priti do tega imena, bi morali namreč odšteti mnogo več denarja, kot ga zahteva rezervni zakup. Lahko pa bi se tudi zgodilo, da odkup niti ne bi bil več mogoč, ne glede na vsoto, ki bi jo bili pripravljeni ponuditi. Previdnost ni torej nikoli odveč. 

Preverite, ali je izbrana domena .si še prosta, in jo čim prej rezervirajte 

Za to, da ugotovite, ali je določena domena .si  pa tudi v kombinaciji z drugimi končnicami še na voljo, danes potrebujete le nekaj klikov. Poiščite ponudnika, pri katerem je možna registracija, in v za to predvideno polje preprosto vpišite želeno ime. Tako boste že v nekaj sekundah izvedeli, ali je določeno ime še prosto za registracijo in ga lahko zakupite. V kolikor je temu tako, seveda nikakor ne odlašajte z zakupom. Povsem mogoče je namreč, da že jutri te priložnosti ne bo več. 

Kaj vse je vključeno v paket deljenega gostovanja?   

Za večino uporabnikov pride v poštev predvsem tako imenovano deljeno gostovanje, ki je tudi najugodnejša opcija (možni alternativi sta sicer na primer še VPS gostovanje in zakup celotnega fizičnega strežnika). Pri tem upoštevajte, da določeni ponudniki deljenega gostovanja zagotavljajo tudi dodatne storitve, na primer preusmerjanje URL naslovov in strokovno podporo 24/7. Izberite torej paket, s katerim boste dobili resnično največ ugodnosti za svoj denar. 

Iz iste kategorije:

Next Post

Prednosti tekstilnih tepihov Withcar

Naš avtomobil je konstantno obremenjen umazanijo, ki jo prinesemo iz zunanjega sveta. Da bi se bolje ubranili nastanka škode, je uporaba zaščitnih tepihov za avtomobil odlična ideja. Najbolj popularni materiali izdelave so: guma, tekstil in vinil. Med izbiro je pomembno, da se osredotočimo na funkcionalnost uporabe, izgled in velikost. V […]
Tekstilni tepihi Withcar so izredno atraktivnega izgleda

Subscribe US Now