Prenosni računalniki nas spremljajo povsod

admin

V zadnjih nekaj letih so se prenosniki močno spremenili. Še nedolgo nazaj so bili dragi, veliki in niso imeli zadovoljive zmogljivosti. Vse te se je spremenilo in veliko ljudi opravi nakup prenosnika ravno zaradi uporabe v osebnem in profesionalnem življenju. Dandanes imamo na voljo tudi veliko različnih modelov, ki so namenjeni različnim življenjskim stilom ter uporabi. Poleg tega je cena novih prenosnikov močno upadla in sedaj lahko dobimo zmogljivo napravo veliko bolj ugodno, kot pa nekaj let nazaj. Če si ne lastimo prenosnega računalnika, si poglejmo skupaj glavne razloge, zakaj je čas, da si omislite novega.

Praktičnost prenosne tehnologije

Nakup prenosnika nam bo prinesel veliko prednosti, kot je ta, da bomo imeli računalnik, ki ga lahko prenašamo naokoli. To pomeni, da ga lahko uporabljamo v dnevni sobi, spalnici, kuhinji in drugje, ne da bi potrebovali s seboj nositi in priklapljati celo gmoto kablovja. To pomeni, da bomo lahko:

  • Gledali filme v postelji
  • Prebirali e-pošto v kuhinji, dnevni sobi in drugih prostorih
  • Hitro naredili produktivno pisarno kjerkoli v notranjih ali zunanjih prostorih

Preberite si še naslednji članek: Kaj je sistem za napajanje UPS in kako deluje?

UPS naprava deluje tako, da med normalnim delovanjem neprestano polni svoje interne baterije, medtem ko hkrati zagotavlja stabilno napajanje računalniku. V primeru izpada električne energije se avtomatsko preklopi na svoje baterijsko napajanje, kar omogoča dovolj časa za varno shranjevanje podatkov in izklop računalnika.

Večja učinkovitost s prostorom

Ko opravimo nakup prenosnika, bomo hitro ugotovili, da smo prihranili ogromno prostora. Če nujno potrebujemo zasilno pisarno, si jo lahko uredimo v vsakem prostoru. Morda bomo potrebovali še tipkovnico, miško in drugo periferijo in že smo pripravljeni na delo. Velika prednost je ta, da prihranimo ogromno prostora, na vsaki površini, v primerjavi z velikim namiznim računalnikom. Tako imamo dovolj delovno površine za druge stvari, kot so mape, pisala, zvezki ipd.

Porabi manj električne energije in varuje zdravje

Veliko manjša poraba električne energije je del nakupa prenosnika. S tem mislimo, da sama naprava porabi veliko manj energije, kot drugi, večji računalniki. Pri vsakodnevnem delu je naša poraba zelo nizka, kar na koncu meseca tudi zmanjša račun. To nam omogoča, da varujemo okolje, vendar pri tem ostanemo enako produktivni.

Večino današnjih prenosnikov uporablja ergonomske tipkovnice. To nam izredno pomaga pri delu, saj lahko tipkamo hitreje in bolj udobno. Poleg tega pa imamo vgrajen senzor na dotik pri zapestju, kar nam poveča ergonomičnost in lahkotnost uporabe.

Res pa je, da vsa ponudba prenosnikov ni enaka. Za največ izbiro pri nakupu prenosnika priporočamo obisk spletne strani www.anni.si, kjer imajo na zalogi ogromno število prenosnikov in računalniških komponent.


Kartuše za Xerox (ang. inkjet cartridge) so namenjene brizgalnim tiskalnikom. Najpogosteje so napolnjene s črnilom na vodni osnovi ali na osnovi topil. So črne in barvne. Preberi več …

Iz iste kategorije:

Next Post

Dodatna oprema s tipskimi senčniki za avto

Senčniki za avto se v svojih dimenzijah prilagajajo meram stekel na avtomobilu, zato jih lahko naročimo v sklopu tipske ponudbe za različne modele in znamke avtomobilov. Ta oprema za avto je enostavna za montažo, saj posamezno senčilo za avtomobil vključuje štiri pritrdilne elemente, ki jih namestimo na robove stekel. Kadar […]

You May Like

Subscribe US Now