Domena za tvojo spletno stran

admin

Vsaka spletna stran ima tudi naslov, ki se začne z oznako http ali http, kar je načeloma pri vseh spletnih straneh enako. Za tem pa sledi tisti del url naslova, ki je pri vsaki spletni strani unikaten, in sicer je to domena spletne strani. V kolikor torej želiš izbrati naslov svoje spletne strani, najprej na strani ponudnika te storitve preveri domeno, če je ta sploh še prosta. V kolikor je namreč zasedena in si jo je že izbral kdo drug, potem si bo treba namreč izbrati kakšno drugo, saj dve spletni strani ne moreta imeti iste.

Preveri domeno, ki jo želiš kupiti!

Ko se enkrat odločiš, kakšno bo ime tvoje spletne strani in kakšna bo njena domena, najprej preveri domeno, če je sploh še prosta. V kolikor jo je namreč uporabil že kdo drug, potem je ne moreš uporabiti. Zaradi tega je vedno dobro imeti v mislih več možnosti, ki jih lahko uporabiš, če je ena od njih slučajno že zasedena. V primeru, da želiš uporabiti točno določeno domensko ime, pa imaš še možnost, da ga kombiniraš z različnimi končnicami. Preveri domeno torej tudi v kombinaciji z različnimi končnicami, saj je mogoče, da je kakšna od teh kombinacij še prosta!

Ne pozabi na gostovanje spletne strani

Preveri domeno in to, ali je še prosta ter jo čim prej zakupi, da te ne prehiti kdo drug, nato pa poskrbi še za gostovanje svoje spletne strani. Oboje je namreč nujno potrebno za to, da bo tvoja spletna stran dostopna javnosti oziroma za to, da si jo bo lahko ogledal kdorkoli si bo želel. Najbolje je, da gostovanje zakupiš kar pri istem ponudniku spletnih storitev, pri katerem si poskrbel tudi za registracijo domene, saj je tako tudi najbolj enostavno.

Tako boš vse opravil na enem mestu, kar je zagotovo najbolj preprosto. Poleg tega pa ti bo olajšalo tudi podaljševanje registracije domene in podaljšanje zakupa gostovanja, ko bo to spet potrebno. Običajno namreč oboje zakupite oziroma registrirate za eno leto, po tem času pa je treba oboje obnoviti. Na to vas bo ponudnik spletnih storitev spomnil, ko bo čas za to.

Hrvaški hosting je odlična izbira, če se želimo pojavljati na hrvaškem trgu. Preberite več …

Registracija domene .si je hitra in enostavna. Prenos domene od drugega registrarja za domene s končnico si je zelo enostaven. Preberi več …

Iz iste kategorije:

Next Post

Kakovostna kozmetična blagovna znamka

Kozmetični izdelki zagotovo veljajo za najbolje prodajane izdelke. Po njih posegajo predvsem predstavnice nežnejšega spola, vse bolj pa tudi številni moški, ki veliko dajo na osebno higieno ter zunanji izgled. Na trgu pa lahko izbiramo tudi med kozmetiko, ki je namenjena našim malčkom. Ker je ponudbe neverjetno veliko, je dobro, […]
Kozmetika Nabla

You May Like

Subscribe US Now