Nasveti za nakup robotske kosilnice

admin

Košnja trate je lahko za marsikoga opravek, kateri mu vzame veliko časa in energije. Pa vendar, hvaležni smo, da obstaja kosilnica, ki večino ali pa vso delo opravi kar sama. Robotska kosilnica, katera je v današnjem času zelo rabljena in pogosto prva izbira vseh, ki skrbijo za urejen vrt in okolico.

Podajamo vam nekaj smernic, katere je dobro upoštevati pri nakupu robotske kosilnice.

Kako velika je vaša trata?

Ko iščete kosilnico, izberite model, ki lahko pokrije celotno površino vaše trate. Vendar ne pozabite, da zmogljivost košnje običajno temelji na ravni, odprti trati. Če je vaša trata nepravilna ali ima grmovje, je najbolje izbrati kosilnico z večjo zmogljivostjo. To je pomembno tudi, če želite, da kosi ponoči.

Robotska kosilnica vam olajša košnjo. Ta čas lahko sedaj namenite za kaj drugega.

Ali ima vaš vrt strma pobočja?

Če vaša trata raste na strmih straneh, morate izbrati primerno kosilnico z ustrezno stopnjo oprijema in moči. Robotske kosilnice delujejo tudi, ko dežuje, zato izberite tisto, ki ima kolesa z dobrim oprijemom. 

Je vaš vrtni kompleksen?

Če ima vaš vrt zapletene prehode in različne odseke, morate poskrbeti, da bo vaša kosilnica obvladala zapleten vrt. Nasvet: izberite kosilnico z vodilnimi žicami. So preprost način za zagotovitev, da kosilnica obvlada tudi najožje prehode.

Varnostni sistem

Prepričajte se, da je vaša robotska kosilnica opremljena s ključavnico s PIN kodo, alarmom, po možnosti pa tudi GPS sledilcem. Če prodajalcu prijavite, da je bil vaš izdelek ukraden, mora vašo kosilnico uvrstiti na črno listo, kar onemogoča nadaljnje vzdrževanje.

Je zaslon enostaven za uporabo?

Večina ljudi pri izbiri robotske kosilnice na to ne pomisli, je pa dobro preveriti, kako sistem dejansko deluje. Oglejte si priročnik in si oglejte zaslon, da vidite, ali je jasen, intuitiven in enostaven za uporabo. Upoštevajte, da se večina nastavitev izvede pri nastavljanju vaše kosilnice, vendar se nastavitve časovnika in dolžine reza pogosto spreminjajo tekom sezone. Varnost je na prvem mestu! Živali in otroci ne smejo biti v bližini kosilnice, seveda pa se lahko zgodi, zato moramo imeti tudi to v mislih. Zato raje uporabite kosilnico z rezalno ploščo z izvlečnimi rezili. 

Ali je v vaši bližini kakšna delavnica?

Pri izbiri robotske kosilnice upoštevajte tudi razpoložljivost servisne delavnice. Dober trgovec ali delavnica vam bo pomagal pri popravilih, vzdrževanju, posodobitvah programske opreme in zimskem skladiščenju. Preverite, ali imate prodajalce v vaši bližini. Zagotovo je robotska kosilnica lahko najboljši prijatelj vsakega vrtnarja, predvsem in v kolikor je ta v skladu z njegovimi potrebami in pričakovanji.

Iz iste kategorije:

Next Post

Google je nedvomno vodilni na področju spletnega oglaševanja

Google Adwords oglaševanje je oglaševalska platforma, ki je namenjena podjetjem za doseganje novih strank in rast poslovanja. Google Ads podjetjem omogoča, da ustvarijo oglaševalske kampanje, ki ciljajo na določene ključne besede in demografske podatke. Ko nekdo išče ključno besedo, ki je povezana s kampanjo podjetja, se lahko oglas tega podjetja […]

You May Like

Subscribe US Now