Olje črne kumine učinkovito poskrbi za odstranjevanje strupenih snovi iz telesa

admin

Ste vedeli, da lahko s pomočjo olja črne kumine poskrbite za odlično krepitev svojega imunskega sistema? Z uživanjem tovrstnega olja se namreč vaše telo veliko lažje brani pred najrazličnejšimi okužbami. Olje črne kumine je torej za uživanje še posebej dobrodošlo pred prihajajočimi sezonami gripe ter prehladov. Za najučinkovitejšo krepitev imunskega sistema pa je treba olje uživati prav vsako jutro in vsak večer, in sicer po eno čajno žličko.

Tudi ko imate občutek, da bi lahko prišlo do alergijske reakcije v vašem telesu, lahko zaužijete pol čajne žličke olja iz črne kumine. Sicer pa je takšno živilo učinkovito še marsikje drugje.

Odlična pomoč pri razstrupljanju telesa

Olje iz črne kumine dobro poskrbi za odstranjevanje strupenih snovi iz telesa. To vsekakor pripomore tudi k veliko boljšemu celostnemu počutju pa tudi zdravju. Ker olje vsebuje veliko antioksidantov namreč poskrbi za temeljito prečiščevanje sistema za prebavo.

Semena - olje črne kumine
Olje črne kumine učinkovito obnese tudi pri zdravljenju migrene

Če tovrstno živilo na primer želite uporabljati za naravno razstrupljanje, vam priporočamo, da ga vsak dan zaužijete po dve čajni žlički; eno zaužijte zjutraj, drugo pa tik pred spanjem.

Olje za pospeševanje rasti las

Če vam prekomerno izpadajo lasje ali pa ne rastejo dovolj hitro, je olje črne kumine lahko koristno živilo. Takšen izdelek pa ne spodbuja samo rasti las, temveč prav tako preprečuje njihovo prezgodnje sivenje. Najbolje je, če olje preprosto dodate kar v šampon ter se z njim umijete kot ponavadi.

Hitro olajšanje pri prebavnih težavah

Tudi ko se vas lotijo prebavne težave, lahko posežete po olju iz črne kumine. Ta namreč lahko izjemno hitro poskrbi za olajšanje. Enako velja za situacijo, ko bruhate. V takšnem primeru vam lahko dobro pomaga kombinacija olja črne kumine ter ingverjevega čaja. V čaj zmešajte eno čajno žličko olja ter to popijte. Dosegli boste optimalni učinek.

Olje črne kumine učinkovito obnese tudi pri zdravljenju migrene. Olje vtrite direktno v predel senc, čela ter ob korenu nosu. Masirajte vsaj nekaj minut, a ne smete biti preveč grobi. Ne nazadnje pa je takšno živilo uspešno tudi pri zmanjševanju možnosti, da zbolimo za najrazličnejšimi oblikami raka. Tudi sicer je olje črne kumine zelo koristno za rakave bolnike. Še zlasti pa za tiste, pri katerih bolezen še ni tako napredovala.

Iz iste kategorije:

Next Post

Okrasimo zunanjost svojega avtomobila z letvicami

Včasih so imeli novi avtomobili veliko več okrasov na svoji zunanjosti. Dandanes pa se zaradi aerodinamične oblike, varnosti in drugih željenih lastnosti proizvajalci avtomobilov odločajo za bolj osnoven izgled zunanjosti. Tako morda naš stari ali pa tudi nov jekleni konjiček ne izgleda tako dobro, kot bi lahko. Srečo lahko to […]
Plastične okrasne letvice za avtomobile

Subscribe US Now