Prehranska dopolnila z omega 3 maščobnimi kislinami

admin

Verjetno sami najbolje veste, da je vaše zdravje v največji meri odvisno od prehrane, ki jo uživate, in tudi od telesne aktivnosti, ki jo opravljate. Na žalost pa se pogosto zgodi, da prav vseh izjemno pomembnih snovi, ki jih naše telo nujno potrebuje za dobro delovanje, ne moremo v zadostni količini zaužiti z živili. Posledično zato posegamo po najrazličnejših prehranskih dopolnilih, med katerimi imajo prav posebno mesto tudi omega 3 kapsule.

V nadaljevanju vam bomo predstavili, zakaj so omega 3 maščobne kisline tako zelo pomembne. Namignili vam bomo tudi, kje si lahko kupite vrhunske omega 3 kapsule po ugodnih cenah. Na začetku pa si preberite, kaj omega 3 maščobe sploh so.

Kaj so omega  maščobe?

Če gledamo s področja kemije, potem so maščobne kisline sestavljene iz karboksilne kisline in zelo dolgih ogljikovodikovih verig. Poznamo omega 3 in omega 6 maščobne kisline. Kemijsko se vrsti med seboj razlikujeta le po poziciji prve dvojne nenasičene vezi. v nadaljevanju pa naj omenimo, da obstaja več kot deset različnih vrst omega 3 kislin.

Omega 3 maščobne kisline v hrani

Ali ste vedeli, da je eden od najpomembnejših virov omega 3 maščobnih kislin ribje olje, ki je bogato predvsem z dvema vrstama omega 3 maščobnih kislin.

Živila bogata z omega 3 maščobami

Čeprav so omega 3 kapsule izjemno priljubljene in praktične in z njimi lahko dobimo veliko količino omega 3 maščobnih kislin, pa vseeno ne smemo pozabiti uživati izdelkov, ki so bogati s temi snovmi.

Eno od najbolj očitnih živil, ki vsebujejo velike količine omega 3 maščobnih kislin, je vsekakor laneno seme. V nadaljevanju lahko izpostavimo še chia semena, orehe, lanena semena, ribo slanik, kuhanega lososa, kuhano postrv, ostrige, kozice, govedino, jajca, mleko in kruh.

Če boste redno uživali sladkovodne in morske ribe, ki so bogate z omega 3 maščobnimi kislinami, boste v svoje telo vnesli dovolj velike količine omega 3 maščobnih kislin.

Če pa niste preveč navdušeni ljubitelji rib, potem vam bodo  omega 3 kapusle prišle še kako zelo prav, saj boste z njimi nadomestili primanjkljaje. Zelo kakovostne kapsule omega 3 lahko naročite v priljubljeni spletni trgovini.

Z omega 3 in omega 6 kislinama, polinenasičenimi maščobnimi kislinami, beljakovinami, ter netopnimi vlakninami je zelo bogato konopljino seme iz katerega se pridobiva konopljino olje oz. CBD kapljice, ki jih uporabljamo kot prehransko dopolnilo.

S klikom na povezavo si preberite katere vaje za ozek pas so najbolj učinkovite.

Tudi vaši najmanjši hišni ljubljenčki potrebujejo dovolj gibanja, igre in kuhano hrano za mladičke z dodatki omega 3 maščobnih kislin, da se bodo lahko lepo razvijali.

Iz iste kategorije:

Next Post

Ali naj manjša podjetja najamejo storitve spletnega gostovanja?

Spletno gostovanje je storitev, ki tudi manjšim podjetjem omogoča objavo spletne strani na internetu. Hrvaški hosting pri tem ponuja tehnologije in storitve, potrebne za ogled spletne strani na internetu. Spletne strani gostujejo ali so shranjene na posebnih računalnikih, imenovanih strežniki. Ko uporabniki interneta želijo videti spletno stran manjšega podjetja, morajo […]

You May Like

Subscribe US Now