Lesena korekcijska očala so modni hit

admin

Najnovejši modni hit so lesena očala, ki se pojavljajo na policah optik v različnih izvedbah. Vsem modelom pa je skupno eno – čut za estetiko, toplina lesa in ekološka nota. Nekaj izmed njih je namreč izdelanih iz lesa, ki bi sicer propadel, tako z izdelavo praktičnega izdelka poskrbimo za racionalno rabo materialov. Prijetno je namreč videti, kako stara barka, ki razpadajoča stoji na obali, postane svetleč okvir očal. Na prodajnih policah največkrat zasledimo lesena korekcijska sončna očala, možno pa je kupiti tudi okvire za korekcijska stekla.

Lesena sončna očala

Na ulicah smo že letošnje leto lahko zasledili veliko modnih lesenih sončnih očal. V celotno podobo vnašajo pridih tradicije, obdobja, ko je po ulicah vladal vintage modni stil. Da pa leseni okvirji niso muha enoletnica, pričajo modne napovedi za naslednje leto, saj veliko znanih modnih oblikovalcev napoveduje vključitev le teh na modne piste.

Korekcijska očala iz lesa

Poleg številnih uporabnikov lesenih očal so tudi lesena korekcijska očala v zadnjem času pridobila kar nekaj zagovornikov. V stiku s kožo les deluje prijetno, izgled očal je moden in športen hkrati, prav tako pa lesen okvir velja že kot statusni simbol. Cena takšnih očal je lahko namreč precej visoka – kvalitetni okvirji stanejo čez dvesto evrov.

Številne prednosti pa vendarle ne pomenijo absolutnega uspeha, saj je obdelava in uporaba lesenih očal povezana tudi z določenimi slabostmi. Tako optiki povedo, da je lesene okvirje težje prodati, saj so večinoma enakih dimenzij, kar predstavlja težavo pri ljudeh z manjšo ali večjo razdaljo med očesi.

Prav tako le s težavo nameščajo korekcijska stekla, kadar gre za korekcijska očala, saj lesa ne morejo segreti, kot je to možno pri plastiki in je tako manj podajen in težaven za obdelavo. Poleg tega je očala težje prilagoditi obliki glave, saj se nosilcev ne more dodatno oblikovati – tako kot jih namestimo na glavo, tako ostanejo. Ob uporabi med športnimi ali drugimi aktivnostmi je večja možnost, da očala padejo na tla in zaradi manjše obstojnosti na sile, v primerjavi s plastiko, se večkrat zgodijo zlomi delov očal, ki so nepopravljivi.


Nošenje zobnega aparata je lahko neprijetno. Rešitev je nevidni zobni aparat, katerega ljudje sploh ne bodo opazili. Preberite več …

Iz iste kategorije:

Next Post

Kateri proizvajalci otroških čelad so najboljši?

Starši in drugi skrbniki otrok morajo v veliki meri poskrbeti za otrokovo varnost. To lahko naredijo na številne možne načine. Predvsem pa je to odvisno od situacije. Če se otrok pelje na kolesu, potem je za varnost poskrbljeno, če je na njem pravilno opremljen. Osnovna obvezna oprema je tudi čelada. […]
Otroška čelada

You May Like

Subscribe US Now