Vrhunska prehrana za mlajše pse in pasje mladiče

admin

Ne glede na velikost, starost in pasmo našega psa mu moramo nuditi kakovostno prehrano. To je še posebej pomembno, če skrbimo za mladiče, saj imajo občutljivo prebavo. Obenem pa potrebujejo minerale in vitamine, da si okrepčajo imunski sistem, razvijejo sklepe in splošno ohranijo svoje zdravje. Zelo zdrava je kuhana hrana za pasje mladiče, ki jo lahko kupimo ali pa ustvarimo doma. Ker je omenjena hrana lažje prebavljiva, je idealna za mlajše ali občutljive pse, ki potrebujejo dodatno skrb pri pripravi obroka.

Kaj so prednosti kuhane hrane za pasje mladiče?

Praktično vsi psi imajo zelo močan nagon po iskanju hrane. Zato niso posebej izbirčni, če morajo pojesti tudi kaj, kar ni najbolj zdravo. Kot zavesten lastnik psa ne bomo dovolili našemu najboljšemu štirinožnemu prijatelju, da se prehranjuje s čimerkoli. To še posebej velja v primeru, da skrbimo za pasje mladiče, ki potrebujejo skrbno pripravljen obrok

Zelo zdrava je kuhana hrana za pasje mladiče
Zelo zdrava je kuhana hrana za pasje mladiče, ki jo lahko kupimo ali pa skuhamo doma.

Dandanes imamo na voljo tudi kuhano hrano za pasje mladiče v obliki briketov, salam, mesnih konzerv in podobno. V njej se nahajajo le najboljše sestavine, ki so pripravljene pri nizkih temperaturah. S tem se ohranijo vsi ključni elementi v hrani, ki jih naš pes potrebuje za zdravo in energije polno življenje.

Zakaj generična pasja hrana ni primerna?

Današnja generična pasja prehrana je izredno cenovno dostopno. Kot prednost jo je mogoče kupiti skoraj v katerikoli živilski trgovini.

  • Pridobljena je s procesom ekstrudiranja. To pa pomeni, da so bili meso, zelenjava in druge sestavine kuhane pri zelo visokih temperaturah. Tako ostane le malo hranil v hrani, saj jih v večini uniči visoka toplotna obdelava. Zato je omenjena prehrana praktično prazna in zelo malo ponudi psu.

Popolnoma drugačna od ekstrudirane je kuhana hrana za pasje mladiče, saj se pridobi po drugačnem postopku.

  • Vse surovine so pripravljene pri nizkih temperaturah, ki zagotavljajo minimalno izgubo hranil. Obenem pa ni dodanih nobenih kemikalij, ojačevalcev okusa ali drugih umetnih sestavin, ki bi lahko povzročile alergije pri psih.

Močnejši zobje, sijoča dlaka in zdrava koža

Prehrana za pse igra pomembno vlogo pri ohranjanju njihovega zdravja. Zato je enako pomembna kot redni sprehodi, igranje in učenje našega psa. Vsem psom ni najljubša prehrana, ampak čas, ki ga preživijo z njihovimi lastniki oziroma gospodarji na sprehodih. Lahko bi rekli, da je njihova druga najljubša aktivnost uživanje v dobrem obroku. S kuhano hrano za pasje mladiče bomo omogočili, da bodo vzdrževali svoje zdravje. S tem pa bodo imeli tudi zobe, dlako in kožo v najboljšem stanju.

Recept za kuhano hrano za pasje mladiče

Priporočeno je tudi, da vedno kupujemo kakovostne priboljške za pse in jih ponudimo našemu štirinožnemu prijatelju, ko vestno sledi ukazom, se z nami igra in drugače skupaj preživljamo čas.

Iz iste kategorije:

Next Post

CBD kapljice in njihova uporaba

Ljudje se v sodobnem času soočamo z najrazličnejšimi težavami, ki so vezane tudi na naše počutje ter zdravje. Med drugim je vse več takšnih, ki se vsakodnevno srečujejo s preveliko mero stresa, kar povzroča tudi slab spanec. Pri omenjeni težavi si lahko dovolj učinkovito pomagamo že z izbiro primerne hrane […]
Konopljine kapljice

Subscribe US Now